All-season banden test 2012 in de maat 175/65/14

4- seizoenen banden test 2012, een goed alternatief voor winter?


Goede grip bij alle weersomstandigheden? Wellicht zijn all-season banden een alternatief.

AutoBild testte dit jaar een reeks 4-seizoenenbanden om te kijken of het een goed alternatief kan zijn om te kiezen voor een "combinatie-band" dan een specifieke zomer-/winterband.
De bandenmaat die ze hebben genomen is 175/65/14. Deze maat komt tegenwoordig veel voor in het kleinere segment auto's, denk daarbij aan een VW Polo, Ford Ka, Fiat 500, Opel Corsa of een Renault Clio etc. 
Bij de naam all-seasonbanden denk je al snel aan een band die onder alle omstandigheden goed presteert. Helaas is die gedachtegang een illusie. Het kan namelijk niet zo zijn dat een band en goed presteert in de winter en goed presteert in de zomer. Het blijft altijd een compromis. 
Autobild heeft de banden gestest in echte winterse omstandigheden en in echte zomerhitte (35C). De resultaten waren verrassend. Sommige banden konden beter aangeduid worden als een echte winterband zoals de Tyfoon All-Season.
De echte winnaar van de test is de Goodyear Vector 4 Season en op de voet gevolgd door de Sava Adapto. Beide banden zijn goed bevonden om genomineerd te worden als een echte Allrounder autoband.

Goed alternatief

Voor wie een kleine auto heeft en het gebruik beperkt tot enkele kilometers per jaar is de overweging om 4-seizoenenbanden aan te schaffen het serieus waard. De all-seasonbanden voldoen prima voor extra grip in de winterse omstandigheden en leveren niet veel in bij de zomerse temperaturen. Men moet alleen wel een "goede" allseason band uitzoeken.

Uitslag test 2012 all-season banden in de maat 175/65/14:

  1. Goodyear Vector 4Seasons
  2. Sava Adapto
  3. Hankook Optimo 4S H730
  4. Kuhmo Solus 4 All weather
  5. Vredestein Quatrac Lite
  6. Bridgestone A001 Weather Control
  7. Kleber Quadraxer
  8. Star Performer winter AS
  9. Tyfoon Allseason
  10. Herse 4 Season

Geen opmerkingen:

Een reactie posten